top of page
Erhan Şencan Profil Resmi

ERHAN ŞENCAN

Takım Lideri ve Aerodinamik Sorumlusu - Galaxy Roket Takımı | Bilim ve Teknoloji Yazarı | Kongre Üyesi - Galatasaray SK | Havacılık ve Uzay Mühendisliği - ODTÜ 

  • Telegram

ERHAN ŞENCAN

 

Takım Lideri & Aerodinamik Sorumlusu

Erhan Şencan, 2019 yılında ekibimiz kurmuş ve mevcut takım/proje lideridir. Ekibimizde aerodinamik ve yapısal sorumlusu olarak çalışma yürütmektedir. Aynı zamanda çeşitli gazete ve dijital mecralarda bilim yazarlığı yapmaktadır. Şencan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi havacılık ve uzay mühendisliği bölümünde eğitimine devam etmektedir.

Erhan Şencan'a buradan Whatsapp yoluyla ulaşabilir veya sencan@galaxyroket.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

 

HAKKINDA

Erhan Şencan, 2019 yılında Galaxy Roket Takımı'nı kurmuş ve mevcut takım liderliğine devam etmektedir. Aynı süre zarfında da teknik görev olarak aerodinamik ve yapısal sorumluluğunu sürdürmektedir.

Eğitimine Orta Doğu Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünde devam ederken, eş zamanlı olarak İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nde ikinci üniversite programı kapsamında eğitimini sürdürmektedir.

2022 yılından itibaren T3 Vakfı & TEKNOFEST bünyesinde Operasyon ve Fuar Koordinatörlüğü biriminde aktif olarak görev alan Şencan, aynı zamanda AHBAP Derneği’nde Bilim ve Teknoloji Koordinatörlüğü sorumluluklarını yürütmektedir. Bunun yanı sıra AFAD’da profesyonel arama kurtarma faaliyetlerinde de görev alarak sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamaktadır.

Bahse konu teknik görev alanında MATLAB, Siemens NX, MATLAB Simulink, Open FOAM,  Solidworks, CATIA gibi programlarda; ileri düzeyde Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği (CFD), Sayısal Analiz (Numerical Analysis), Yapısal Analiz (Structural Analysis), Termodinamik (Thermodynamic Analysis), 2-3-6 Eksenli Uçuş Benzetimleri (2,3,6 DoF), yörünge ve trajektori simülasyonları, 3D modelleme ve sistematik tasarımlar icra etmektedir. Görev alanı kabiliyetleri haricinde ise temel düzeyde yazılım ve elektronik yetkinliği bulunmaktadır. İleri düzeyde Photoshop, Illustrator, After Effects, Premiere Pro gibi programlar üzerinde yetkinliği ile grafik tasarım ve video kurgu kabileyeti bulunmaktadır.

Proje yönetimi, finans yönetimi, proje planlama faaliyet-kriz yönetimi ve icra alanlarında yetkinliğe sahiptir. 

2020-2021 yıllarında çeşitli dijital mecralarda/gazetelerde bilim ve teknoloji yazıları yazmıştır. 2020-2021 yıllarında Hürriyet Gazetesi, 2022 yılında Cumhuriyet Gazetesi yine 2022 yılında da Herkese Bilim ve Teknoloji Dergisi'nde bilim ve teknoloji yazıları yazmıştır. 

2021 yılında asteroit madenciliği üzerinde; Central Florida Üniversitesi'nden çeşitli akademik uzmanlar, NASA, ESA, SpaceX gibi çeşitli kuruluş ve şirketlerde çalışan araştırmacılar-mühendisler ile iştirak şekilde akademik araştırma yazısı yazmıştır. Bu araştırma ve araştırmaya tabii makale uluslararası düzeyde bir çok dijital platformda yayımlanmıştır. 


Erhan Şencan, ekibimizde şu an için ilgili disiplin alanlarında çalışma yürütmeye devam etmekle birlikte medya ve mühendislik sektörlerinde iki yeni girişim kurmaya hazırlanmaktadır. 

DENEYİM

Kurucu Takım Lideri - Aerodinamik Sorumlusu

Şubat 2019 - Halen

Galaxy Roket Takımı

Erhan Şencan, 2019 yılında Galaxy Roket Takımını kurmuş ve mevcut takım/proje lideridir. Takımda, aerodinamik ve yapısal sorumlusu olarak çalışma yürütmektedir. Takım, mühendislik alanlarında projeler geliştirmektedir.

Operasyon ve Fuar Koordinatörlüğü

Mart 2022 - Halen

T3 Vakfı & TEKNOFEST

2019'dan itibaren yarışmacı ve 2022'den itibaren aktif bir şekilde gönüllü olarak yer aldığı T3 Vakfı’nda Operasyon ve Fuar Koordinatörlüğünde görev almaktadır. Büyük organizasyonlardaki operasyonel süreçlerde yer alarak iş yönetimi, kriz yönetimi gibi süreçlerde deneyim elde etmektedir.

Kurucu, Bilim ve Teknoloji Yazarı

Mayıs 2020 - Halen

717 Dijital Medya ve İçerik Prodüksiyon

Kendi dijital platformu olan 717 Dijital Medya ile grafik tasarım, video kurgu, içerik üretimi, bilim ve teknoloji yazıları gibi başlıca alanlarda medya sektöründe çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Bilim ve Teknoloji Yazarlığı

2020 - 2021

Hürriyet Gazetesi

Bir yıl süre ile bilim ve teknoloji yazıları yazmıştır.

EĞİTİM

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Lisans Derecesi - Havacılık ve Uzay Mühendisliği (İngilizce)

Faaliyet ve Topluluklar: TiyatrODTÜ, Aerospace Society, Society of Mechanical Engineering, Science & Technology Society

 

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Lisans Derecesi (Açıköğretim) - İşletme

2. Üniversite Programı 

 

AYBASTI FEN LİSESİ

Lise - Fen Lisesi

PATENTLER & TESCİLLER

 
 
 

Model Roket Uçuş Bilgisayarı Sistemi 

2022

Türk Patent Enstitüsü Ref: PT2022 00130

Mikro Atmosferik Ölçüm & Gözlem Uydusu

2022

Türk Patent Enstitüsü Ref: PT2022 00130

Polaris Gözlem ve Keşif Uydusu

2023

Türk Patent Enstitüsü Ref: PT2023 00970

Polaris Gözlem ve Keşif Uydusu

2023

Türk Patent Enstitüsü Ref: PT2023 00970

Alçak İrtifa Sonda Roketi

2022

Türk Patent Enstitüsü Ref: PT2022 001396

Orta İrtifa Sonda Roketi

2022

Türk Patent Enstitüsü Ref: PT2022 001396

Uçuş Görüntü Aktarım Sistemi

2022

Türk Patent Enstitüsü Ref: PT2022 001396

Yörünge Benzetim Simülasyonu

2022

Türk Patent Enstitüsü Ref: PT2022 001396

Yayınlar

Geleceğin Serveti: Asteroid Madenciliği

2021

Cumhuriyet Gazetesi, Herkese Bilim ve Teknoloji Dergisi - Türkiye

Mars Struggle

2020

L'Offficel USA Dergisi - Amerika Birleşik Devletleri

VİDEO GALERİ

 
 

FOTOĞRAF GALERİSİ

 
 

İletişim

Burada yer alan iletişim bilgileri ve sosyal medya adresleri vasıtasıyla Erhan Şencan'a ulaşabilirsiniz.

bottom of page